onsdag 25. januar 2012

Indisk suppe oppskrift.



Du trenger:
  • 1/2 rød chilli finhakket.
  • 1/2 gul løk finhakket.
  • 1. hvitløksfedd finhakket.
  • Litt rød paprika finhakket.
  • 2 gulrøtter grovt raspet.
  • 1 eple grovt raspet.
  • 2 ts carry
  • 2 ts rød carry pasta.
  • 1/2 dl matfløte.
  • 2 hønsebuljong.
  • 1 liter vann.
  • Svinekjøtt eller kyllingkjøtt (1 kotelett eller en kyllingfilet kuttet i små terninger)
  • (egentlig burde jeg hatt ingefær i også, men det hadde de ikke på butikken i dag.)


Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk, paprika og chilli.
Rasp gulrot og eple.
Stek løk/hvitløk/paprika og chilli i en panne med litt smør/olje til løken er myk.

Ha så raspet gulrot og eple i pannen sammen med carry og carry pasten.
 
Legg grønnsakene i en gryte sammen med 1 liter vann og 2 hønsebuljong terninger og kok opp.
La småputre i 5-6 minutter mens du steker kjøttet.
Ha så kjøttet oppi gryten og smak til med matfløte for å runde av smaken litt..
Kok opp og nyt.
Hvis du vil ha litt tykkere konsistens på suppen kan du blande vann og litt maisena sammen før du tilsetter dette i suppen..
Dette er i mine øyne en suppe med mye smak, den varmer godt i en kald vinterkropp..


Server og nyyyyt..
Veldig godt med frisk koriander dryss på toppen og hjemmelaget brød ved siden av..
Denne supper kommer hvertfall vi til å lage flere ganger, den var passe sterk for meg som ikke er vant med sterk mat, og Samboeren min tilsatte bare litt ekstra carry past i sin..
Ikke er den alt for usunn heller ;)

2 kommentarer:

  1. Nam! Denne suppen så helt nydelig ut! Skal prøves i uken en gang:)

    SvarSlett
  2. Hei,

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en hilsen.