onsdag 7. desember 2011

Lavkarbo sukseterte.


Beklager for utblåsning i går, humøret er mye bedre i dag heldigvis:)

Tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere jeg, en stund siden sist nå..
Idag blir det oppskrift på lavkarbo sukseterte.

BUNN

6 Eggehviter

200 gram Malte mandler (jeg brukte 100 gr mandelmel og 100 gr hasselnøtt mel)

100 gram Tagatesse (se www.tagatose.no for info)

1 ts bakepulver

  • 2 ss smelta smør (tok 2 toppa ss usmelta smør, og smelta)
  • Pisk eggehvite og tagatesse stivt, ca 5 minutter.
  • Rør forsiktig inn nøttemelet og bakepluver.
  • Viktig at du ikke rører for mye, for da mister eggehviten mye av luften sin.
  • Rør så inn det smeltete smøret, og hel blandingen i en smurt form.
  • Stek på nederste rille på 160 grader i 30-35 minutter.
  • Legg gjerne bakepapir over hvis den blir for brun.

Malte nøtter og bakepulver.


Pisker eggehviten


Bunnen til steking.

FYLL

6 Eggeplommer

1 dl Kremfløte

64 g Tagatesse

150 gram smelta smør

  • Smelt smøret og sett til side.
  • Ta en ny gryte og tilsett eggeplomme, fløte og tagatesse.
  • Sett plata på medium varme (jeg brukte nr 3 av 9.)
  • Rør HELE tiden, dette tar ganske lang tid så vær tålmodig!
  • Rett før den starter å koke tykner den ganske mye, og den er ferdig når du kan røre langs kanten og se bunnen etter du har rørt (skjønner?)
  • Ta av platen og tilsett smøret.
Dette kommer til å skille seg og jeg ble veldig redd for at dette ikke ville bli en fast krem.
Sett inn i kjøleskapet og rør gjevnlig.
Det ble faktisk en fast og fin krem!
 
 

Men så kommer det jeg gjore feil.
Jeg hadde så dårlig tid (les ville smake) at jeg la kremen rett på kaken mens kaken fortsatt var varm!
Da blir IKKE kremen fast og fin lengere, og den render ut en del..
MEN den smaker like godt!


Kakestykke klar til å nytes.
Jeg kunne IKKE smake forskjeld på denne og en vanlig sukseterte med sukker..
Den smakte NYDELIG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen.